De ce iubesc oamenii câinii


Este un lucru dovedit, că în general că oamenii iubesc animalele. Aici mă refer la pisici, cai , hamsteri,  câ
t și  mai ales câini. 
Și nu știu de ce ( de fapt știu, dar o sa va zic mai în colo) mai mult decât orice pe lumea asta ,când vine vorba de animale vor alege un câine. 


Și nu contează dacă sunt potăi nespălate pe stradă care miros de la 60 de metri, sau dacă sunt de aia mari și negrii, pe care nu ai vrea sa îi vezi pe lângă tine când vii acasă seara din oraș, nu omul tot îi apuca și își înfig mâinile în ei, de parca ar fi ajuns la mormântul sfânt la Ierusalim.  
Acum sa zic și de ce oamenii prefera sacii ăia cu pureci fața de o pisică minunată (da, sunt subiectiv, e blogul meu, fac ce vreau)  
Oamenii prefera un câine mai mult decât o pisică, pentru ca pisicile sunt ca si oamenii, niște jeguri egoiste, și singurul scop ar fi binele propriu si distrugerea celorlalți. 

Și creaturile egoiste al cărui singur scop este distrugerea altor oamenii iubesc câinii pentru că 

Câinele este loial, spre deosebire de om
Câinele te ascultă când îi spui ceva, și are empatie, spre deosebire de om
Câinele în cel mai rău caz iți cănțălește papucii, spre deosebire de om care iți ia doar tot ce e mai bun în tine și distruge, doar pentru ca poate 

Oamenii iubesc potăile, pentru că sunt tot ce ei nu pot fi și nu sunt vreodată, loiali, ascultători și pe deasupra mai și te iubesc* și nu îți complica viata la un nivel în care vrei sa fugi pe lume. 

Și nu zic asta, pentru că îmi plac câinii, sau oamenii, ci doar mi-a dat de gândit chestia asta într-o zi când am văzut cât de mult pot fi apreciați câinii și acum am realizat si de ce, pentru că sunt tot ce oamenii nu sunt. 

Iubesc* într-o oarecăreia măsura rudimentară, dar ținând cont că nu gândesc tare mult, e mai mult decât unii oameni care ar trebui sa gândească și să fie capabili de astfel de sentimente burgheze, boeme și întâlnire în mod real, la fel de des, Ca și aurul. 


(c) Alex Toma, @ evilpieseven 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Top 10 cele mai bune jocuri ale anilor 2000

Alfă cât de mult (nu) te cunosc prietenii tăi !

Ai răbdare