Straight Outta Compton - Recenzie (film 2015)Straight Outta Compton, un film biografic, oarecum ,despre succesul cât și problemele care le-au întâmpinat N.W.A în calea succesului lor.  Povestea reflectă în jurul lui Ice Cube, Dr Dree cât Eazy E, și într-un rol secundar a lui Mc Ren și DJ Yella .

Filmul ne duce direct în mișlocul anilor 80 cât și până la jumătatea anului 1995 unde ne povestește trăirile celor care au dat startul fenomenului numit gangsta-rap. Certurile artiștilor, destrămarea lui N.W.A, din cauza lipsei de crdit acordat lui Ice Cub cât și problemele lui Dre cu managerul lor  .Cât și problemele sociale ale timpului de la rasism, comportamentul poliției cât și revoltele din 1992.

Ca multe alte filme biografice văzute de mine, acesta m-a făcut să fiu alături de personaje și cum eu mai ascult câteodată old school hip-hop și fiind fan Ice Cube am fost interesat de film destul de mult și pot să zic că ce am văzut se potrivește cu ce am citit din diferse surse .

Actori au interpretat foarte bine personajele, nu mă așteptam ca fiul lui Ice Cube să fie atât de bun, dar el (Ice Cube) a spus că și-a dorit ca fiul său să fie în film, dacă este destul de bun nu pe seama nepotismului (ținând cont că el a fost în producția filmului), mi-a plăcut actorul care l-a interpretat pe Dr Dre.
Eu nu sunt cel mai mare fan al său, dar în film a fost potretrizat bine și pot aprecia talentul său. A avut câteva scene mai emoționante care m-au întristat ca și când Eazy a aflat că este infectat cu HIV și cum nu mai avea mult să trăiască
*nu sunt spoilere, ci realitatea*

Și la fel ca în realitate nu a mers totul cum ar fi fosst normal ținând cont că au fost unele probleme pe platou cum ar fi fost faptul că ar fi fost împușcători dintr-o mașină câtre actori sau cum Suge Knight ar fi călcat doi oameni, din care unul ar fi fost ucis și celălalt rănit.

Am rămas plăcut impresionat de film cât și de atmosfera dată și modul în care actorii ne-au dus în acea era făcând-unde să vedem viața lor în acele timpuri în care nu erau bogați sau faimiși.
Într-o zonă periculoasă unde bandele cât și drogurile erau la ordinea zilei, unde nu știai dacă ajungi întreg acasă sau într-un sicriu.
Dar totul s-a rezolvat între timp, pentru toți, excetpând Eric (Eazy E), care a murit în anul 1995 și filmul s-a lansat la fix 20 de ani de la moartea lui.

Filmul acesta ne-a făcut să înțelegem că lucrurile nu mai stau așa ceva și că poate nu se va naște un grup atât de bun muzical, cum nu s-a întamplat de mult timp cel puțin în hip-hop. Chiar dacă  mai sunt artiști extraordinari în timpul nostru precum, Cyne,Immortal Tehnique, sau Kendrick Lamar. Ultimul fiind mai cunoscut cât și din Compton la fel ca și cei de la NWA.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Top 10 cele mai bune jocuri ale anilor 2000

Ai răbdare