Feminismul & Dublul Standard

Am dorit de mult să scriu despre asta, din mai multe motive pe care le voi enumera mai jos.
Și înainte să zică cineva că sunt rău și misogin, o să fac o postare și despre misoginism ca să mă iau de toată lumea, cu bune și cu rele în fiecare situația în parte.
Feminismul este  „(Persoană) care susține drepturile femeii, care apără drepturile ei, care aderă la feminism. – Din fr.féministe.”, după Dex online. Parțial pentru că am prea multe idei și îmi este frică să nu uit ceva, și cealaltă parte pentru că sunt prea leneș încât să fac o căutare prea bună.
Dar după puțină cercetare am citit că feminismul ar fi apărut pe la finele anilor 1800 și începutul anilor 1900 în Franța și Olanda ca apoi să fie extinsă în Marea Britanie cât și Statele Unite ale Americii și era mai ales un început al sfârșitului oprimării aduse femeilor și lipsei lor de drepturi cauzate de regimurile acelui moment cât și de societatea care era condusă în general de bărbați .
Au fost mai multe ideologii feministe cât și mișcări culturale și sociale care au schimbat radical masa egalității și a sistemului social, cel puțin în majoritatea lumii, exceptând Orientul Mijlociu unde situația se poate îndrepta dar cred că mai greu din cauza faptului că ei sunt atât de conservatori și tradiționali.
Dar în mare lucrurile încep să fie cât de cât pe un șir normal, dar nu poți să schimbi omul oricât ai vrea cât timp nu dorește asta. Dar depinde și de gândirea fiecăruia . Poate că problema constă în faptul că mai recent (după anii 1950), femeia a fost văzută mai mult ca un obiect și nu ca și o persoană și aceasta din diferite motive. Să luam reclamele de exemplu, ei asociază produsul de obicei cu o femeie tânără care să-ti dea impresia că dacă ai cumpăra acel produs și tu ai putea să ai asemenea persoană lângă tine.
Chiar dacă nu se va întâmpla asta niciodată, este doar o schemă de marketing foarte proastă și eficientă pentru că omul este credul și visează la chestii care nu le poate avea niciodată. Nu e ca și cum te-ai da cu Axe și te-ai trezi a doua dimineață și când ai merge în bucătărie ai vedea-o pe Scarlett Johansson făcând-uți clătite și  după aia să te joci tu pe PS4-ul care a apărut acolo ca prin minune să-ți satisfacă ție foame cât și cheful de joc.
Din păcate în societatea noastră (încă) condusă de oameni care ar pun mai presus problemele cât și grijile personale față de orice altceva încât să părem superficiali ( cea ce și suntem), cât și foarte inegali.
Pentru că nu suntem egali, și nu știu dacă vom fi vreodată. Visăm la egalitate dar nu înseamnă că și o fie ceva realizabil vreodată, din cauza faptului că suntem prea diferiți și orgolioși cât și faptul că omul nu poate să fie atât de tolerant cu oricine. Utopia nu este posibilă și nu va fi niciodată posibilă. Ca și multe ideologii, care sunt bune în teorie, din păcate practica este mult mai grea și imposibil de atins.
Oricât de mult mi-aș dori să cred că vom fi egali, nu este posibil . Omul nu poate fi așa și nu are rost să ne amăgim cu minciuni și vise care nu se vor împlini niciodată . Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luptăm pentru o menținere și perpetuare a ideologiilor cât și să fim tot mai deschiși încât să putem realiza și încerca să nu mai diferențiem oamenii pentru că ar fi bărbat sau femeie, rasă sau orientarea sexuală, pentru că la urmă suntem diferiți doar de cromozom.
Poate din cauza oprimării aduse timp de sute de ani, este mult mai greu să schimbi o mentalitate chiar și deschisă cum este a noastră, sau cât de mult încercăm noi să credem că am fi.
În general se zice că la fiecare 1 dolar câștigat de un bărbat, o femeie câștigă 70 de cenți . Dar nimeni nu specifică faptul că în medie un bărbat lucrează mai mult decât o femeie pe săptămână și că munca aceia fiind de obicei mai grea din punct de vedere fizică sau câteodată intelectuală din cauza faptului că bărbații, în general, pot suporta stresul mai bine decât o femeie . Sau că de obicei femeilor vor posturile doar mai bine plătite și care le oferă mai mari avantaje. Și nu se justifică doar prin faptul că în Politică sau companiile mari pozițiile ”bune” sunt ocupate doar de bărbații, dar nimeni nu zice de cât timp a durat până a ajuns acolo sau de stresul menționat mai sus.
Și că se mediatizează posturile doar din locuri de muncă ușoare din punct de vedere fizic, nu și intelectual .Dar de ce nu vă că se face o campanie și pentru femeile care vor să lucreze într-o mină? Pentru că nu au aptitunea fizică necesară să suporte astfel de tratament. Dar măcar ar fi un început .
În caz de incendiu ”Femeile și copii primii” Scuză-mă, cum poți să ceri egalitate când tu nu faci același lucru la rândul tău? Acesta este unul dintre lucrurile care mă enervează, la acest subiect, cât și cel menționat mai sus, dar cum am zis la început toate la timpul lor.
Oh ești în trafic și faci o greșeală (pentru că se întâmplă nu doar pentru că ar fi mitul că bărbații conduc mai bine. Societatea ne bagă în cap de mici să ne placă mașinile și asta înseamnă că avem impresia că am conduce mai bine. Când de fapt noi avem doar mai multă încredere în noi. Dar știți cine omoară mai mulți oameni în accidente? bărbații), și vine domnul polițist să-ti dea amendă. Tu ce faci ? Fluturi genele și plângi că nu se va întâmpla, și el te iartă pentru că este un dobitoc, în loc să-și facă treaba. Dar unde este egalitatea aici? Cred că este în Atlantic alături de Jack din Titanic. Pentru că nici acolo nu a fost urmă de egalitate.
Gluma aceasta trebuia să fie mortală, dar pentru câteva mii de oameni și a fost.
În titlu mai scrie acolo și despre dublul standard dar cum am scris deja 1,032 cuvinte o să încerc să fiu rapid și nu pentru că nu aș avea ce să mai scriu ci pentru că ar fi obositor de citit .
Pe scurt Dublul Standard este ”A double standard is the application of different sets of principles for similar situations.[1] A double standard may take the form of an instance in which certain concepts (often, for example, a word, phrase, social norm, or rule) are perceived as acceptable to be applied by one group of people, but are considered unacceptable—taboo—when applied by another group.”  (sursa wikipedia)
Știți de 50 Shades of Grey , acel dezastru cinematografic dar totuși cu încasări bune în box office din cauza mersului de turmă și a faptului că a fost atât de bine promovat chiar dacă a fost văzut ca o prostie și având recenzii teribile. Dar nu există publicitate negativă, se zice.
Acolo de ce nimeni nu s-a luat de faptul că filmul ar obiectifica femeia? Poate pentru că era bogat frumos și cu probleme mentale dacă a făcut așa ceva. Dar nimeni nu a zis nimic legat de asta. Dacă nu era atât de frumos și sărac să vezi cum toată lumea zicea că ar fi stalker și tot felul de cuvinte nepotrivite la adresa lui. Nu mi se pare corect această treabă .
Acesta cred că a fost cel mai bun exemplu posibil de dublu standard și nu neapărat ceva pozitiv ținând cont de contextul în care ne aflăm și faptul că noi nu putem să nu facem lucrurile subiective doar pentru că ne place ceva nu înseamnă că ar fi neapărat ceva bun . Doar pentru că e frumos nu înseamnă că este acceptabil ce a făcut și cum s-a comportat . Film sau nu,este foarte ușor influențabil o minte tânără și curioasă (chiar dacă nu ar trebui să se uite la așa ceva) Asta deja este vina părinților care nu se ocupă atât de mult de educația copiilor față de lucruri care probabil sunt mai puțin importante în viața lor .
Ce am învățat azi? Că femeia vrea egalitate, dar doar în condițiile sale. Că este în regulă să distrugi fizic și psihic o femeie cât timp ești frumos și bogat. Că nu este ușor să schimbi o mentalitate care nu dorește să-și schimbe supremația și puterea dobândită de statut sau de persoană în sine. Poate că totul ar fi mai ușor dacă am încerca să ne înțelegem cu noi pentru că nu contează dacă ești femeie sau bărbat pentru că într-un final toți suntem responsabili pentru faptele noastre și poate că ar fi mai ușor dacă ne-am înțelege unul cu celalalt în ciuda diferențelor noastre etice,religioase sau oricare ar fi ele, pentru că în final toți suntem oameni .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Top 10 cele mai bune jocuri ale anilor 2000

20.07

Cum sa fii Gangsta .