Școala și Religia

Poza luată de pe www.bizyday.ro
 Până acum erau oamenii nervoși că de ce nu se scoate religia din școli, pentru că religia nu ar trebui să aibă vreo legătură cu școala pentru că fiecare este liber să-și aleagă confesiunea și asta mi se pare ceva personal să crezi sau nu în așa ceva .

Dar acum că se scoate religia, unii vor să fie introdusă deoarece vor să le dea copiilor dreptul la cultură și spiritualitate și au băgat ceva reclamă în care zice că ”mai demult  ne-au luat libertatea (făcând referință la scoaterea religie din școli în regimul comunist), și că democrația asta ar fi greșită pentru că au ales să facă asta.

Este și aia o opinie, dar e greșită, să zic și de ce
*introducere de argumente* 

- indoctrinarea 
-rasismul
-naționalismul exagerat
-misoginismul

Plus că dacă nu respecți ce zice în ”cartea sfântă” tu o să mori deoarece o să fii călcat de mașină pentru că nu ai ascultat ce a zis acolo, nu că ai fi fost tu neatent, nu pentru că așa vrea Domnu să fie.

”Votați pentru menținerea copiilor în școli” ?

”Patriarhul Daniel a declarat, duminică, la Sfânta Liturghie că ora de Religie nu poate fi înlocuită cu nimic, fiind ştiinţa cea mai profundă, a legăturii cu Dumnezeu, iar înscrierea la această disciplină este un act de mărturisire publică a credinţei.” 
(sursa gândul.info)

Să o luam ușor, de ce să mărturisești public credința ta? Când asta ar trebui să fie ceva privat. ȘTIINȚĂ? Te rog să-mi zici și mie unde este știința aici .

Cât timp religia a fost în școli nu a fost nicio problemă pentru cei care nu voiau asta ?
Dar acum că este invers voi vă stresați? Nu mi se pare corect, plus că asta este ceva personal și religia ca și cei 7 ani de acasă nu se învață de la școală, ci acasă .
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Top 10 cele mai bune jocuri ale anilor 2000

Ai răbdare