Esti rasist sau suntem in secolul XVII-lea ?

''Open your eyes ,we need to rise'' este motto-ul blogului meu .
Si asta insemana ca ar trebui sa fii deschis la noutati si la unele lucruri chiar daca ti se pare dubioase sau ''gresite'' deoarece nu esti tu de acord cu ele ,dar cum ziceam suntem in secolul XXI nu in secolul XVII-lea .

Asa ca azi am sa abordez niste subiecte precum

  1. Rasismul
  2. Homofobia
  3. Judecata
Asa ca sa incep cu Rasismul  nu cred ca mai este nevoie sa explic ce inseamna asta ,dar vreau sa zic ca desi suntem dupa mult timp de la eliberearea sclaviei noi (in general oamenii) tot avem ceva cu cei de alte natii ca si negrii,tiganii,sau alte natii care au fost mai putin norocoase fiind sunt o anumita stapanire la un anumit timp . Sau doar pentru ca am fi vecini cu o anumita nationalitate (ungurii de exemplu,Ucraina sau chiar Bulgaria) ,Deoarece poate ne-au luat o parte a pamantului care ar apartine tarii noastre (Bucovina,Basarabia) ,sau pentru ca ei pretind ca ar fi ajuns inaintea noastra ,intr-un anumit teritroriu (Transilvania) .Sau fiind sub ocupatia unor alte nationalitatii intr-un timp indelungat (Moldova,Transilvania)

Inteleg ca din stramsosi si din familie nu o sa ne placa de o nationalitate deoarece ei au fost intr-un fel sau altul dar asta nu inseamna ca ar trebuii sa uitam ce s-a intamplat dar ar trebuii sa fim mai toleranti si ei ar trebuii sa se comporte mai frumos cu noi deoarece ei sunt la noi in tara nu invers .

Sau doar pentru ca nu sunt la fel de mari ,de frumosi sau de orice fel decat noi am crede  sau de acel ''standard'' pe care il avem fara sa cunoastem pe cineva ,asa ca de ce sa judeci ?

Nu pentru ca nu ai putea sa judeci dar ,nu este cinstit sa judeci pe cineva fara sa-l/o cunosti deaoarece ai putea face o mare greseala ,oamenii pot fi rai,nesmtiti,ipocriti ,mincinosi si in multe alte feluri dar oamenii pot fi si bun ,ingaduitori si pe care ne putem baza .

Homofobia  este un subiect ''delicat'' la noi deoarece noi abia acum ne-am desteptat si am realizat ca toti suntem diferiti doar societatea incearca sa ne faca la fel . Si eu nu am nimic impotriva cu ei .Este fix problema lor nu simt nevoia sa-mi exprim ura fata de ei deoarece nu am o ura fata de ei . Am vazut un documentar de curand pe HBO ,era despre cei care au recunoscut ca ar fi gay si nu doar ,si printre ei era si Neil Patrick Harris care a recunoscut ca ar fi gay ,si fiind o vedeta a fost un soc ,dar toti suntem oameni si ar trebuii ca sa incercam sa ne intelegem cu noi .

Deoarece si ei sunt oamenii la fel ca si noi doar ca ,la fel cum tie (fiind el ,sau ea dupa caz) iti place de exemplu de ea sau de ea sau el  nu inseama ca este ceva gresit ,deoarece toti suntem cam la fel doar difera ce ne place . Toti avem dreptul la fericire ,ce conteaza ca fercira ta nu este la fel cu fercire altora ?
Daca pe tine nu te afecteaza intr-un mod direct atunci de ce te deranjeaza cine ce face cat timp nu te deranjeaza?

 Pentru ca asta facem noi ,noi Judecam  fara sa cunoastem situtatia ,fiecare este diferit si asa ar trebuii sa fie   asa ca ,gandeste ce zici inainte sa scoti o prostie pe gura .
Sau inainte sa te iei de X sau de Y pentru ca nu sunt ca tine ,exact nu sunt ca tine poate sunt mai buni poate nu sunt dar asta nu-ti da dreptul sa-i judeci fara sa ii cunosti . Daca ii cunosti si vezi cum se compoarta ,poate ca un idiot fara minte si fara cei 7 ani de acasa ,atunci da poti sa zici ca-s idioti dar daca-i vezi pe strada si nu iti place tie cum se uita la tine nu inseama ca ar trebuii judecat .


Tupac -Only God can judge me now.
Cyne -400 years

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Top 10 cele mai bune jocuri ale anilor 2000

Icar

Cum sa fii Gangsta .