Romanians are coming - România vs AngliaChannel 4 al Mari Britanii a făcut un documentar numit ”Romanias are Coming” în care a fost prezentat cum ”românii” vin la ei, de parcă am fi niște hoți . Mia ales când în acel videoclip a fost atât de departe de adevăr și jignitor asupra celor din țara noastră.  

Pentru că nu toți suntem hoți, sau atacăm copii pe străzi ca să îi ucidem pentru slava și gloria lui Vlad Țepeș . Dar lăsând gluma la o parte nu cred că ar trebui să fim categorizați așa pentru greșelile unora (care sunt într-o mică măsură), Dar nu-mi spune că nu există vreo țară care să nu aibă vreo problemă de acest gen. Nu există pădure fără uscături .
Nu-mi prea plac stereotipurile, că o vai toți români sunt hoți sau toți americanii preferă McDondald's  (chiar dacă 3 sferturi din ei sunt obezi), acesta era doar un exemplu dat să evidențiez faptul că noi (în general) avem obiceiul de a lua lucrurile așa cum sunt, fără să gândim exact în profunzime problema sau să ne interesăm dacă chiar așa este . Dar cred că este mult mai ușor să zici despre o țară sau o cultură că ar fi așa, decât să apeși ”ctrl+shift+t” (care deschide un nou tab în browser) încât să poți să scrii wikiepdia sau orice alt site unde poți afla despre unele subiecte care te interesează sau despre unele țări fără să pari un dobitoc care vorbește despre chestii fără să le cunoască, dar dacă faci asta atunci chiar înseamnă că ai fi bou. 

Nu poți să judeci opinia lor despre asta pentru că majoritatea nu știu prea multe despre România, dar pot să caute niște informații. Dar dacă când vorbim de la cei de la un trust de televiziune care să zicem că are chiar și resursele necesare pentru a se interesa personal într-o țară și nu o face atunci nu mi se pare corect. Chiar dacă o face să nu o facă într-un mod în care să facă acea țară să pară mai puțin demnă de a munci în țara vizată.
Pentru că nu e ca și cum am merge la stat în pub-uri și pierzând vremea. Marea majoritate a românilor merg acolo pentru a munci acolo, pentru că acasă nu pot să-și întrețină familia cum ar trebui. Și poate că ar trebui să aprecieze faptul că noi putem trăi cu banii pe care ei îi strică într-un weekend . Dar poate ar trebui să aprecieze că noi venim pe bani mai puțini, ca să facem muncile la care ei strâmbă din nasurile lor pretențioase și superioare pentru că p  țară din fostul bloc comunist care se pare că nu este destul de bună pentru ei.
Comentarii

  1. Apăi ăștia nu prea fac diferența între români și țigani.Niciodată nu au făcut-o.Am ajuns la concluzia că suedezii sunt cei mai deschiși/de treabă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da şi nu, nu prea poţi clasifica pe toţi după comportamentul unor minorităţi. Deşi ei fac asta, dar asta nu înseamnă că şi noi ar trebui să facem asta, putem spune că dacă am fi mai înţelepţi nu am fi ca ei judecând şi aruncând cu cuvinte, dar ghici ce ? Suntem ca ei

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Cum sa fii Gangsta .

Ce vrei să fii când te faci mare?