Prostia stă în numere

Puterea stă în numere (ex 10,000 de soldați),la fel și prostia (simulări clasa a VIII-a) . Dar dacă acea putere este una care duce totul într-o zonă negativă și aproape de distrugere, ce rost mai are?
Lumea zice că noi ne îndreptăm într-o direcție mai bună, acum că avem un alt căpitan care să conducă țara. Sau că tinerii sunt viitorul.

Eu tind să le contrazic pe ambele. Din mai multe motive.
În primul rând nu poți să faci nimic de unul singur, și chiar dacă tu încerci și vrei să faci ceva o să fii afundat ca și peștii ăia care au dorit să supraviețuiască lângă un petrolier scufundat, dar nu au făcut-o pentru că a venit țițeiul și i-a ucis chiar dacă ei doreau atât de mult să facă ceva și să schimbe starea lor în una mai bună.

Tinerii sunt viitoru? Da ar putea fi viitorul dacă:
- Ar avea educație
- Cei 7 ani de acasă
- Respect pentru alții
- Ar fi mai înțelegători, și toleranți cu lucrurile care nu sunt cunoscute de ei sau ”obișnuite” (dar ținând cont de starea noastră actuală, ce este normal oare?)
- Puțin interes și motivație asupra lucrurilor care contează cu adevărat .

Dar la școală nu primești informațiile care să te ajute neapărat să fii o persoană inteligentă. Adică da poți să ai note mari, dar asta nu te fac o persoană inteligentă doar pentru că ai tocit câteva lecții ca să iei o notă care nu te va ajuta, pentru că nu ai cum să folosești informațiile asimilate într-o situație reală . Poți să ai tu 10 la examenul de Bacalaureat dacă nu știi nimic despre facultatea unde o să mergi,unde nu o să știi nimic la slujbă despre ce vrei să faci.


Școala nu te educă în a fi un om mai bun, cumpătat sau să-ți ofere cei șapte ani de acasă. Asta ar trebui să fie treaba părinților și nu al cadrelor didactice care și așa sunt obligați să suporte tot felul de creti elevi, care nu au dispus de educația anterior menționată încât să nu fie nevoie de disciplină ci doar de o bună funcționare a orelor într-un mediu relativ stabil care să asigure îndeplinirea sarcinilor cât și a asimilării de cunoștințe încât să poți realiza ceva în viitor.

Poate că sunt eu prea pesimist asupra viitorului nostru, sau doar am dreptate și atunci înseamnă că este destul de rău. Deși mai există și excepții (care sunt tot timpul bine venite), dar cum am zis la început cu povestioara ”fabuloasă” dintre pești și petrolier .
Dar sper că de această dată ca peștișorii să fugă mai rapid din calea petrolului și poate că atunci vom avea o șansă .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Cum sa fii Gangsta .

Ce vrei să fii când te faci mare?