Avem tot mai mulți ”prieteni” dar suntem tot mai singuri

Folosim prea mult site-uirle de sociaizare că să ne apropriem de anumite persoane , deși nu pot să neg că are multe avantaje ,dar am realizat că ar avea și dezavantaje ,faptul că nu mai suntem atât de apropriați de anumite persoane chiar dacă vorbim de două ori pe săptămână cu acele persoane .
Pornind de la ideea +Andreei  ,mai exact de la această postare am decis să scriu și eu despre asta .

Un om normal petrece 4 ani in timpul vieții sale  uitând-use pe telefonul său , și da am cont pe câteva din aceste așa numite metode de socializare doar că folosesc doar , snapchat (linkul este în descriere dacă cineva este interesat),google hangouts,whatsapp,ask.fm cât și veșnicul facebook messenger și cam atât , nu mai vraeu să-mi ocup timpul cu alte aplicații ,cel puțin de acest gen .

Avem tot mai mulți ”prieteni” dar suntem tot mai singuri ,deoarece nu prea avem ceva cu ei , știu multă lume care are oameni pe facebook adunați doar pentru like-uri nu că ar dori să se imprietenească neapărat , și aici nu mă refer doar la facebook ,ci la tot felul de chestii care sunt făcute să ne aproprie de oameni ,da sunt făcut nu că și fac asta . Tehnologia ne-a făcut mai  și mai egoiști și mai singuri .  Am încercat un experiment de vreo două sătpămâni , nu mi-am pus căștile cu mine ,când mergeam undeva și am incercat să observ mai mult din ce se întamplă afară și nu doar în playlistul meu fabulos . Plus că am încercat să folosesc telefonul cât mai puțin și să-mi pun el el doar chestiile de care am neapărat nevoie .

Zis și făcut , am încercat să urmez rețeta pe care mi-am dorit-o ,deși de câteva ori mi-am băgat mâna în buzunar să caut căștile ,deși știam clar că le-am lăsat acasă și mă mai uitam să văd o notificare două ,dar a doua zi nu am mai avut probleme ,și am văzut și alte aspecte ale vieții , deși așa am realizat de ce urăsc toate chestiile astea ,și comportamentul oamenilor cât și limbajul lor .
Și am observat următoarele chestii :
Majoritatea dintre cei pe care i-am văzut ,atât în tramvai , în autobus cât și pe jos foloseau telefonul foarte mult ,cu căștile în urechi , și ce fel de limbaj elevat și intelectualnic   pot să îl aibă unii tineri din ziele noastre ,da mă simt deja bătrân și în urmă cu trendurile acctuale ,dar așa s-a ajuns să fie .
Toți evoluăm într-un fel sau altul ,dar nu cred că această evoluție este într-un mod pozitiv

Ar trebui să vedem lucrurile așa cum sunt ,lumea , sunt și chestii mai bune de vâzut nu doar să stai cu capul într-un ecran într-o lume mai bună ,da dar nu există acea lume .

Poți să ai mii de prieteni ,dacă sunt doar cu numele 
Deaoarece când li se termină ghiliemele
Uită de tine , când de fapt nici nu te cunosc
Așa că poate nu are vreun rost
Să adaugi multă lume
Când la final sunt doar niște glume
Nici măcar nu te cunosc pe bune 

Când ți se termină bateria la telefon , mă bucur deoarece vei fi cu o liniuță mai aproape de..umanitate 

Comentarii

  1. Wow, eu nu cred ca as rezista nici patru zile fara telefon, mai exact fara net, ce sa si fac :))) Baai, ce mult imi place cum ai incheiat postarea :3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dacă îi dai o șansă poate că reușești , și mulțumesc.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Cum sa fii Gangsta .

Ce vrei să fii când te faci mare?