Android/IOS/Windows Phone.

Android / IOS / Windws Phone.

Buna ,

Sistemele de operare mobile au luat un asalt intr-un timp scurt fata de cele PC/Laptop si cele mentrionate adineauri pierd teren foarte rapid ,din cauza ca tot ce faci (aproape) pe un PC poti sa faci si pe un smartphone.
Smartphone-urile au fost din inceputul anilor 2000 dar in ultima vreme au avut un avant serios .
Primele OS-uri mobile au fost Palm,Symbian,Windows Mobile,Black Berry OS ,dar prin anul 2007 cu lansarea lui iPhone ,celealte OS-uri s-au dus incet incet in jos ,mai ales Palm,Symbian,si Windows Mobile.
B.B OS a mai rezistat putin putin ,pana a fost intrecut din cursa de Windows Phone .
Dar acum incearca sa-si revina cu Black Berry OS 10 , si cu modelele X10 si Z10 ,dar sunt cam depasite dupa standadele din 2013.

IOS-ul considerat de unii ,cel mai bun OS ,care a  evoluat pana la versiunea 7.0 ,dar 7.0 are preluate multe lucruri de la WP si Android .
IOS-ul este cel mai optimizat OS deoarece spre desosebire de android si Wp nu au decat 2 diagonale nu alte 10 cu rezolutii diferite .
Noul iPhone 5 a fost mai mult un 4S Marit si mai rapid cu o camera mai buna ,dar nimic altceva si avand un ecran de 4 inch era cel mai mai mare si performant iPhone pana atunci (iPhone 5S si 5C vor aparea de curand) .

Windows Phone - WP este incercarea celor de la microsoft de a-si face loc pe piata smartphone-urilor .
Ei au mai incercat cu Wimdows Mobile dar cum a aparut IOS-ul a fost in cadere , WP este un OS destul de bun ,fluid ,foarte original doar ca are o problema de fapt chiar 2 , una dintre ele ar fi lipsa aplicatiilor (ceea ce pe mine personal nu ma deranjeaza) si lipsa customizarii ,(aceasta problema fiind si la IOS)
Dar cum WP a avut doua variante WP7 si 8 ,pot spune ca WP8 este o mare imbunatatire fata de 7 .
Windows Phone 7 a avut probleme ca si lipsa unui slot microSD ,lipsa unui Bluetooth utilizabil ,transferarea fisierilor prin Zune (un fel de iTunes) ,dar uite ca aceste probleme au disparut cu WP8 .

Android - Probabil cel mai utilizat OS mobil dintre toate cele mentioante mai sus ,care a evoluat foarte mult de la prima versiune pana la cea acctuala (4.3 Jelly Bean ,dar se pare ca 4.4 va fi numit KitKat) si probabil mare sau atuu este ca este un OS open source ,adica fiecare face ce vrea cu el ,respecand regulile si restrctiile de la Google.
Pai principala problema a Android-ului ar fi lipsa optimizarii ,adica in loc sa faca un producator un telefon fluid si rapid ,ei il umplu de core-uri (Samsung Galaxy S4 Octa-Core Exinos 5 , cand un Snapdragon 800 este la fel de bun) si giga de RAM in loc sa il optimizeze cum fac cei de la WP si IOS .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Musical.ly? De ce?

Cum sa fii Gangsta .

Ce vrei să fii când te faci mare?